Musicalgroep EigenWijs Nieuwkoop, een eigenwijze vereniging

EigenWijs is een eigenwijze, gezellige en gepassioneerde Nieuwkoopse vereniging, die ieder jaar weer een spetterende musical in een echt theater presenteert. EigenWijs bestaat uit een groep gemotiveerde kinderen en mensen die zowel voor als achter de schermen hard werken om veel te bereiken. Amateurs+ kunnen we ze noemen.

Missie van EigenWijs

Musicalgroep EigenWijs presenteert voorstellingen en musicals voor een breed publiek die niet onder doen aan professionele versies. Binnen deze producties willen we onze jonge leden laten groeien en bloeien. EigenWijs is een ambitieuze vereniging met gepassioneerde leden en actief betrokken ouders.

Visie van EigenWijs

De visie van musicalgroep EigenWijs is musicallessen geven aan kinderen, jeugd en jongeren uit de omgeving van Nieuwkoop. Daarbij staat de persoonlijke groei van ieder lid bij ons centraal. We ondersteunen de ontplooiing en versteviging van zelfvertrouwen, eigenwaarde en durf waardoor eigen talenten kunnen worden ontdekt en ontwikkeld. Plezier en ontspanning vormen de randvoorwaarden.

Geschiedenis van EigenWijs

De vereniging is opgericht op 23 april 2009. Zij stelt zich ten doel om jeugd en jongeren:

  • les te geven in (koor)zang, dans en acteren;
  • te ondersteunen bij ontplooiing en versteviging van zelfvertrouwen, eigenwaarde en durf;
  • eigen talenten te laten ontdekken en verder te ontwikkelen;
  • te stimuleren in lichamelijke activiteiten;
  • te adviseren en begeleiden bij audities voor landelijke musicalproducties.

De vereniging is begonnen als een koor, dat groter werd en steeds meer musicalliedjes zong. Sinds 2009 heeft musicalgroep EigenWijs diverse producties opgevoerd: H.A.Î.R.S.P.R.A.Y (2018), In the SPOTLIGHT (2017), Durf te dromen (2017), M@ry Poppins (2016), Een EigenWijs Sprookje (2015), EigenWijze M@thilda (2014), Musicalgroep EigenWijs gaat Los (2013), Annie, Een EigenWijze Musical (2012), EigenWijs en het mysterie van het Wapen (2010), Het Schoolfeest (2009), De geheime toverspiegel (2008), Op reis door Musicalland en Wakker worden.

De producties werden opgevoerd in Theater Castellum in Alphen aan den Rijn en/of Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

Eigenwijze voorstellingen 

Jaarlijks verzorgt EigenWijs steeds meer voorstellingen voor betalend publiek in verschillende theaters. De voorstellingen van EigenWijs trekken volle zalen waar in de lokale media aandacht aan besteed wordt.

Handige Harries, Crea Bea’s, Gulle Gevers en Snelle Jelles

De leden en hun ouders, kennissen en betrokken ondernemers zijn het hele jaar actief in diverse werkgroepen en commissies. Zij ontwerpen, bouwen en sponsoren het decor en vervaardigen de kostuums voor de verschillende producties.