Lesaanbod Musicalgroep EigenWijs Nieuwkoop

Het lesaanbod van de vier verschillende EigenWijs groepen is speciaal afgestemd op de leeftijd en het niveau van de kinderen uit die groep. Ook de duur van de lessen is afgestemd op de concentratieboog van de kinderen. Zo heeft de jongste groep, EigenWijs 1, één uur per week les terwijl de andere groepen anderhalf uur les hebben.

Wat is de locatie waar de lessen gegeven worden?

De lessen worden gegeven in het leukste theater van Nieuwkoop, namelijk in de theaterzaal van Theater Kaleidoskoop: De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop. Voorheen beter bekend als het Kulturhus, heet Kulturhus Kaleidoskoop nu officieel Theater Kaleidoskoop. De wereld van theater, muziek, dans, zang en zelfs film met elkaar verenigd in één gebouw! En heel handig… tijdens de lessen kunnen de papa’s, mama’s, opa’s of oma’s terecht om een tijdschrift of krantje aan de leestafel te lezen of lekker bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Zingen, dansen en acteren tijdens de musicallessen van musicalgroep EigenWijs

Samenwerken, de fantasie prikkelen en gewoon lekker samen bezig zijn met de elementen zang, dans en acteren zijn de basis elementen van de musicallessen. De lessen worden gegeven door professionals uit het vak. Anouk de Pater is al vele jaren de dans, zang en theatercoach bij EigenWijs. Zij verzorgt iedere week op woensdagmiddag samen met Yvette, assistent dans, en Moniek, ondersteuning regie, de lessen. Anouk schrijft de jaarlijkse theaterproducties van EigenWijs, die in juni in een groot theater worden uitgevoerd. Zij studeert samen met alle eigenwijze leden de danspassen en muzieknummers in, zodat alle groepen tijdens het optreden de kracht van EigenWijs op het podium laten zien: heel veel jonge eigenwijze kinderen bij elkaar schitteren op het toneel!

In welke EigenWijs groep komt mijn kind?

Dat is afhankelijk van leeftijd (indicatie), inzicht, benodigde uitdaging, etc. Het team van EigenWijs bepaalt uiteindelijk de groepsindeling. Vanaf de start van het nieuwe seizoen tot ongeveer de herfstvakantie kan hier nog ingeschoven worden.

Voor een proefles houden wij de volgende indeling per leeftijd aan

 • EigenWijs 1 is de leeftijd van 6 tot 8/9 jaar
 • EigenWijs 2 leden hebben ongeveer de leeftijd 9 (bij start seizoen) en 10 tot 12 jaar
 • EigenWijs 3 is voor kinderen van 11/12  jaar tot 15 jaar
 • EigenWijs 4 leden zijn 15+

Wat zijn de kledingeisen voor tijdens de musicallessen?

 • makkelijk zittende (dans)kleding
 • dans/gymschoenen (dus geen laarzen, slippers, Uggs)
 • geen grote sieraden
 • lang haar in een staart

Welk lesaanbod kent musicalgroep EigenWijs?

Het lesaanbod kent vier groepen, die alle vier op woensdagmiddag les krijgen in Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

 • EigenWijs 1 repeteert van 15:30 uur – 16:30 uur
 • EigenWijs 2 repeteert van 16:30 uur – 18:00 uur
 • EigenWijs 3 repeteert van 18:00 uur – 19:30 uur
 • EigenWijs 4 repeteert van 19:00 uur – 20:30 uur

Moet je je afmelden als je een keer niet kan?

Ja, in geval van afwezigheid altijd afmelden bij de docenten via e-mail (docenten@musicalgroep-eigenwijs.nl)