Lesaanbod Musicalgroep EigenWijs Nieuwkoop

Het lesaanbod van de vier verschillende EigenWijs groepen is speciaal afgestemd op de leeftijd en het niveau van de kinderen uit die groep. Ook de duur van de lessen is afgestemd op de concentratieboog van de kinderen. Zo heeft de jongste groep, EigenWijs 1, één uur per week les terwijl de andere groepen anderhalf uur les hebben.

Lestijden

EIgenWijs kent vier groepen, die alle vier op woensdagmiddag les krijgen in Theater Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

  • EigenWijs 1 repeteert van 15:30 uur – 16:30 uur
  • EigenWijs 2 repeteert van 16:30 uur – 18:00 uur
  • EigenWijs 3 repeteert van 18:00 uur – 19:30 uur
  • EigenWijs 4 repeteert van 19:30 uur – 21:00 uur

Wat zijn de kledingeisen voor tijdens de musicallessen?

  • makkelijk zittende (dans)kleding
  • dans/gymschoenen (dus geen laarzen, slippers, Uggs)
  • geen grote sieraden
  • lang haar in een staart

Moet je je afmelden als je een keer niet kan?

Ja, in geval van afwezigheid altijd afmelden bij de docenten via e-mail docenten@musicalgroep-eigenwijs.nl

Wat is de locatie waar de lessen gegeven worden?

De lessen worden gegeven in het leukste theater van Nieuwkoop, namelijk in de theaterzaal van Theater Kaleidoskoop: De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop. Voorheen beter bekend als het Kulturhus, heet Kulturhus Kaleidoskoop nu officieel Theater Kaleidoskoop. De wereld van theater, muziek, dans, zang en zelfs film met elkaar verenigd in één gebouw! En heel handig… tijdens de lessen kunnen de papa’s, mama’s, opa’s of oma’s terecht om een tijdschrift of krantje aan de leestafel te lezen of lekker bij te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Wat vinden de leden van EigenWijs?

Aniko (11 jaar), EigenWijs 3: “Dit wordt het vierde seizoen dat ik erbij ben. Elk jaar durf ik meer van mijzelf te laten zien. Ik begon achterin, veilig en onopvallend. Op een keer zei Anouk dat ik meer vooraan moest komen staan, dat ik dat wel kon. En dit jaar heb ik auditie gedaan voor een rol in de musical! Ik dacht echt even dat ik dat noooit meer zou gaan doen, het was echt heel spannend… maar ik heb de rol! Dat ik dat durf!”

Hoe vaak treed ik op?

We proberen per jaar meerdere momenten te prikken om musicalgroep EigenWijs op de planken te hebben. We zijn ons wel bewust dat een optreden veel vraagt, van de professionele artistieke leiding, de voorzitters van en de leden van de commissies, maar ook van de kinderen en de vrijwilligers. Tijdens de musical les wordt er dan flink gerepeteerd voor het optreden. Achter de schermen wordt door vrijwilligers gebouwd aan het decor, kostuums genaaid en door de artistieke leiding begeleidende filmpjes en muziek gemaakt. En dan na alle voorbereidingen is daar het moment.. geweldig. Een voorstelling geven geeft een geweldige kick. Dat gevoel willen we de leden zo vaak mogelijk geven. Ons streven is om in het eerste deel van het seizoen een soort ‘tussen show’ uit te voeren, waarin iedereen al een eigen momentje krijgt (als ze dat zelf willen). We streven naar 1 of 2 voorstellingen in het theater in Nieuwkoop. Het tweede deel van het seizoen wordt gebruikt voor het instuderen van de musicalproductie. Aan het eind van het seizoen staan we met een show in een groter theater.

Bekijk de musical fotogalerie van de voorgaande jaren