Musical les

Musical les voor kinderen proberen? Dan zit je hier helemaal goed! Elke woensdagmiddag wordt er door musicalgroep EigenWijs les gegeven voor de kinderen uit de gemeente Nieuwkoop en omstreken. En wil je een keertje gratis musical les uitproberen, dan kom je zonder verplichting een repetities meedoen. Of kijken, als het nog net iets te spannend is om gelijk mee te komen zingen, dansen en acteren.

Meld je aan voor een proefles

  Aanvullende informatie

  Vul hieronder de cijfer/letter combinatie in.
  captcha

   

  Locatie van de musical les

  De musical les worden wekelijks op woensdag in de theaterzaal van Kaleidoskoop gegeven voor de kinderen uit de omgeving van Nieuwkoop. Ons streven is om in dit theater één of meerdere keer per jaar op te treden. Voor onze producties is het toneel te klein, daarom voeren wij de eindmusical op in een groter theater. Dit jaar is dat voor de achtste keer op rij in Theater Castellum in Alphen aan de Rijn.

  Het adres van Theater Kaleidoskoop is De Verbinding 2, 2421 EX in Nieuwkoop. Bekijk de website van Kaleidoskoop voor meer informatie over het theater.

  Heb je vragen? Stel ze ons!

  band-opname-EigenWijs-inzingen

  Lestijden en -invulling

  Voor het volgen van een proefles houden we een leeftijdsindicatie aan. Mocht je het na de proeflessen helemaal te gek vinden en zien we je elke week terug, dan wordt er naar meer aspecten gekeken dan enkel jouw leeftijd om te bepalen in welke groep je komt te zitten. Voor nu houden we even aan:

  Ben je 6 tot en met 8/9 jaar?
  Ben voor de start van het neiuwe seizoen jonger dan negen jaar, dan kom je in EigenWijs 1. Zij hebben op woensdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur musical les in Kaleidoskoop in Nieuwkoop. Tijdens deze les staat plezier in zingen centraal (en ook wel fijn voor iedereen… er is veel aandacht voor het zuiver zingen). Met spel wekken we de aandacht en interesse om aan de algemene muzikale vorming te kunnen werken, hiermee werken we aan wijs- en maathouden en een duidelijke uitspraak.

  Ben je 9 of 10/11 jaar?
  Dan mag je op woensdagmiddag van 16:30 uur tot 18:00 uur meedoen aan de les van EigenWijs 2.

  Ben je 12 jaar of ouder?
  EigenWijs 3 wordt jouw groep. Zij repeteren van 18:00 uur tot en met 19:30 uur in de theaterzaal van Kaleidoskoop in Nieuwkoop.

  Ben je 15+ en heb je al wat ervaring met musicals?
  Dan mag je een kijkje nemen in EigenWijs 4. De oudste groep van EigenWijs. Elke woensdag repeteren zij vanaf 19:00 uur en proberen ze om 20:30 uur te stoppen.

  Lees meer over de diverse groepen

  Zijn er kledingeisen voor de musical les?

  Harde eisen zijn het niet, maar je moet wel lekker mee kunnen doen. Dus lekker zittende kleren en goede schoenen, dus geen laarzen. En kleed je niet te warm aan, je beweegt veel dus warm wordt je vanzelf.

  Kosten de proeflessen geld?

  Nee, de proeflessen zijn gratis. Je mag zonder enige verplichting twee lessen volgen. Na de twee lessen hebben we contact met elkaar en kijken we of jij net zo enthousiast bent als wij!

  Hoe hoog is de contributie?

  De contributie hangt af van de EigenWijs groep waar je in komt. Die van EigenWijs 1 bedraagt € 21,50 per maand en van EigenWijs 2, 3 en 4 is € 32,00 per maand. Let op: De bedragen worden voor het hele seizoen in 1x voldaan. Betaling per kwartaal is mogelijk, dan is toestemming nodig voor automatische incasso. Houd ook rekening met wat kosten voor het aanschaffen van kostuums. Dit proberen we altijd zo laag mogelijk te houden.

  Ik ben nu al enthousiast en schrijf me meteen in!

  Musical les van EigenWijs 1

  Hoe vaak treed ik op?

  We proberen per jaar meerdere momenten te prikken om musicalgroep EigenWijs op de planken te hebben. We zijn ons wel bewust dat een optreden veel vraagt, veel vraagt van de professionele artistieke leiding, de voorzitters van en de leden van de commissies, maar ook van de kinderen en de vrijwilligers. Tijdens de musical les wordt er dan flink gerepeteerd voor het optreden. Achter de schermen wordt door vrijwilligers gebouwd aan het decor, kostuums genaaid en door de artistieke leiding begeleidende filmpjes en muziek gemaakt. En dan na alle voorbereidingen is daar het moment.. geweldig. Een voorstelling geven geeft een geweldige kick. Dat gevoel willen we de leden zo vaak mogelijk geven. Ons streven is om in het eerste deel van het seizoen een soort ‘tussen show’ uit te voeren, waarin iedereen al een eigen momentje krijgt (als ze dat zelf willen). We streven naar 1 of 2 voorstellingen in het theater in Nieuwkoop. Het tweede deel van het seizoen wordt gebruikt voor het instuderen van de musicalproductie. Aan het eind van het seizoen staan we met een show in een groot theater.

  Bekijk de musical fotogalerie van de voorgaande jaren

  Wie geeft de musical les?

  Dat is niet één docent, maar het zijn er twee, namelijk Anouk de Pater en Yvette Overbeeke. Anouk werkt al vele jaren voor musicalgroep EigenWijs en neemt de regie op haar schouders. Lees meer over de docenten

  Musical-Durf-te-dromen-de-confrontatie

  Wat vinden de leden van EigenWijs?

  Aniko (11 jaar), EigenWijs 3: “Dit wordt het vierde seizoen dat ik erbij ben. Elk jaar durf ik meer van mijzelf te laten zien. Ik begon achterin, veilig en onopvallend. Op een keer zei Anouk dat ik meer vooraan moest komen staan, dat ik dat wel kon. En dit jaar heb ik auditie gedaan voor een rol in de musical! Ik dacht echt even dat ik dat noooit meer zou gaan doen, het was echt heel spannend… maar ik heb de rol! Dat ik dat durf!”

  Please follow and like us:
  Follow by Email
  Facebook
  Facebook
  LinkedIn
  Instagram