De naam EigenWijs:  daar kwam Armida van Daalen de Jel mee, zangdocent en zangers in een band.

Zij kwam in 2008 met het idee om een eigen musicalschool of -vereniging op te richten. Ze had ook al een naam bedacht:  EigenWijs. Deze naam vond ze wel toepasselijk omdat ze zo eigenwijs was om niet datgene te doen wat van haar gevraagd was, namelijk musicalles ipv zangles geven aan kinderkoor Notentaal.

Eigenwijs logoOp de informatieavond voor de ouders van de kids van Notentaal, op 27 oktober 2008, in Grand Café De Steupel, hebben we de plannen voor een musicalvereniging wereldkundig gemaakt. Eén van de ouders, Nicolette Schuur, bleek een grafisch bedrijf te hebben (Beeldschrift). Nicolette sprak ons na afloop van de presentatie aan dat ze enthousiast was over de plannen en de naam van de nog op te richten vereniging en vroeg ons of zij een mooi logo mocht ontwerpen. Twee dagen later kwam Nicolette met het vrolijke en kleurrijke EW logo met Eigen cursief gedrukt.. volgens Nicolette benadrukte de schuin geschreven letters nog eens extra dat we wel héél eigenwijs zijn.

Daarbij betekent ‘wijs’ ook lied, wat een mooie kwinksslag is naar de zang bij een musical. Ieder zingt zijn eigen wijs.

In de van Dale

ei·gen·wijs (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: eigenwijzer, overtreffende trap: eigenwijst)

  1. niet luisterend naar goede raad
  2. eigenaardig-grappig

Nog meer definities

https://www.encyclo.nl/begrip/eigen wijs:

grappig en brutaal vb: er zat een eigenwijs vogeltje in de boom
wie te veel overtuigd is van zijn eigen kunnen vb: wees niet zo eigenwijs en doe wat ik zeg Synoniem:eigenzinnig

http://www.woorden.org/woord/eigen wijs:

Uitspraak: [ɛixə(n)ˈwɛis]

Synoniemen: eigengereid, eigenzinnig

grappig en een beetje uitdagend