Moniek Valstar, theatercoach en regie

 

Moniek: “Dat EigenWijs al 10 jaar bestaat is geweldig. Zo’n mooie vereniging die met een klein team ervoor kan zorgen dat zoveel kinderen kunnen stralen op professioneel podium. Ik zie hoeveel plezier EigenWijs mij heeft gebracht in de zeven jaar waarin ik op EigenWijs heb gezeten. Ook nu in een andere rol ervaar ik dit plezier nog steeds. Dat is precies waardoor ik nog meer van dit vak ben ga houden. Ik zie EigenWijs over 10 jaar nog steeds met hetzelfde doel. Waarin plezier centraal staat en waarbij kinderen middels plezier van dit mooie vak kunnen leren. Ik hoop dat wij als docenten kunnen helpen bij het prikkelen van hun fantasie en dat ze zichzelf daardoor kunnen ontwikkelen. Daarnaast hoop ik dat over 10 jaar nog meer kinderen EigenWijs hebben gevonden en het lijkt mij geweldig als we over 10 jaar een eigen plekje hebben. Een ‘EigenWijs theater’.

Over Moniek

Moniek Valstar is twintig jaar oud met een grote liefde voor het mooie theatervak. Waarbij het prikkelen van de fantasie, inspiratie bieden en het motiveren van de kinderen grote drijfveren zijn. Zij heeft  een diploma Bachelor Communicatie op zak. Hiernaast heeft zij een avondtheateropleiding gevolgd, met les in dramaturgie, fysiek spel, improvisatie, theater maken en stemtechnieken. Verder werkt ze ook nog als online- en campagnemarketeer bij Theaterschool Rabarber.

De rol van Moniek bij EigenWijs

Moniek neemt de rol van regie over van Anouk de Pater. Daarnaast heeft ze als theatercoach vooral oog op het spel van de kinderen. Ook heeft zij oog voor de juiste energie van de leden, of het verhaal duidelijk is en of het verhaal met de juiste overgave wordt gebracht.