De Artistieke leiding van EigenWijs

De artistieke leiding van EigenWijs bestaat uit Moniek Valstar, regie en theatercoach, Yvette van Overbeeke, choreografie en danscoach en Anouk de Pater, zangcoach en regie. De Zevenhovense Moniek en Nieuwkoopse Yvette zijn allebei oud-lid van de vereniging en ondertussen gegroeid tot veelzijdige musicalprofessionals. Ze hebben al eerder lessen gegeven bij EigenWijs, maar starten dit jaar met veel energie als vaste krachten. Anouk staat inmiddels voor het negende jaar voor de groep.

De leden van alle leeftijden zijn gek op de docenten. “Het lijken geen docenten, maar eigenlijk wel vriendinnen” zegt Isis uit EigenWijs 4. De sfeer is hierdoor tijdens de lessen ongedwongen, al “kunnen ze vlak voor de musical ook streng worden hoor” geeft Lieke uit EigenWijs 2 lachend aan.

Moniek Valstar

Moniek: “Ik vind het fantastisch om nu als docent aan de slag te gaan en met de leden onder andere te werken aan spel. Zo kunnen ze zich helemaal uitleven in een rol en dit met veel plezier en volle overtuiging, lef en zelfvertrouwen delen met het publiek.”

Lees meer over Moniek

Yvette van Overbeeke

Yvette: “Ik heb er zin in om met de leden aan de slag te gaan met het creëren van theater en musicals en natuurlijk heel veel plezier te hebben.”

Lees meer over Yvette

 

Anouk de Pater

Anouk: “Voor mij als docent is het zo bijzonder om kinderen in je les te krijgen als kleine guppen van 6 jaar die vervolgens jarenlang met je meegroeien en er zo’n hechte band ontstaat en je heel veel fases met hen beleeft.”

Lees meer over Anouk

De artistieke leiding legt de lat hoog

EigenWijs voert producties op die semi professioneel zijn. Iedere week wordt gerepeteerd onder leiding van het artistieke team. Met behulp van alle vrijwilligers kunnen we dit professionele resultaat bereiken. De leden en hun ouders, voogden, zij actief in diverse commissies zoals de decorcommissie voor het ontwerpen en ontwikkelen van het decor en de kostuums.